خدمات نمونه گیری جهت آزمایش در منزل

نمونه-گیری-جهت-ازمایش

نمونه گیری جهت آزمایش

همه ی افراد در طول زندگی به نمونه گیری و آزمایش نیاز پیدا می کنند. آزمایش ها انواع مختلفی دارد و کمک کننده به تشخیص بیماری هاست. به صورت دوره ای و چکاپ ماهانه جهت پیشگیری از بیماری و بررسی وضعیت بدن و یا با تجویز پزشک برای تشخیص بیماری شما انجام خواهد شد. با توجه به ترافیک خیابان ها و شلوغی مرامز خدمات درمانی، آژمایشگاه ها و بیمارستان ها که منبع انواع عفونت هستند، طب 724 با در نظر گرفتن آرامش خاطر بیماران محترم امکان آزمایش آنلاین و یا همان درخواست آنلاین جهت انجام نمونه گیری در منزل را فراهم کرده است. افرادی که با هر عذری اعم از بیماری واگیر دار، ناتوانی در حرکت، طولانی بودن مسیر آزمایشگاه و… از رفتن به آزمایشگاه خودداری می کنند. می توانند برای صرفه جویی در وقت و هزینه با ما تماس بگیرند تا انواع آزمایش ها شامل آزمایش چکاپ زنان، مردان و کودکان، آزمایش تیروئید، آزمایش هورمون و.. به صورت شبانه روزی با اعزام بهترین متخصصان در کمتر از یک ساعت انجام گیرد. جهت انجام آزمایش خون در منزل ، تست کبد چرب در خانه، هزینه آزمایش در منزل و… با ما تماس بگیرید و یا از طریق سایت اقدام نمایید. 02122689398 | 09123039316 | 09122902569 | 02188851370

 

برای نمونه گیری در محیط بیمارستان یا آزمایشگاه معمولا موارد زیر اجرا میشود:

  1.  انطباق مشخصات برگه درخواست آزمایش با مشخصات پرستار
  2.  انتخاب وسایل مورد نیاز با توجه به نوع آزمایشات درخواستی
  3.  اطمینان از رعایت رژیم غذایی پیش از نمونه گیری
  4. وضعیت بیمار هنگام نمونه گیری : بیمار نباید مشت خود را باز یا بسته کند باعث تغییر در بعضی از مواد در خون میشود و نباید در هنگام نمونه گیری آدامس، مایعات، ترمومتر در دهان و یا غذا بخورد.
  5. بستن تورنیکه : بازوبند باید 7.5تا10 سانتی متر بالاتر از ناحیه نمونه گیری باشد و بیشتر از یک دقیقه در بازوی فرد بسته نشود، در اندازه گیری لاکتات خون نباید توری بسته شود ،درصورتی که بار اول موفق به نمونه گیری نشدید باید تورنیکه باز شود پس از 2 دقیقه مجدد بسته شود.
  6.  انتخاب ورید مناسب: چون مواد موجود در خون وریدی و شریانی متفاوت است خونگیری شریانی باید در موارد خاص مثل اسید و باز و بعضی متابولیت ها باشد و نباید جایگزین خونگیری وریدی شود.

آزمایش در منزل

در انتخاب ورید به موارد زیر دقت کنید:

1- ماستکتومی:از دستی که در طرف ماستکتومی قرار دارد خون گیری نشود
2- هماتوم: از آن خونگیری نشود
3- نواحی سوخته التیام نیافته خونگیری نشود
4- از بازویی که فیستول میباشد نمونه گیری نکنید
5- از بازویی که متصل به تزریق وریدی است نمونه گیری نکنید در صورت اجبار اولا 2 دقیقه تزریق قطع شود و از محل دورتر از تزریق نمونه گیری انجام شود دوما 2 سی سی از ابتدای خون دور ریخته شود .

نکات مهم هنگام آزمایش

1- ناحیه نمونه گیری به کمک پنبه آغشته به الکل 70 درصد دورانی از داخل به خارج تمیر شود پس از خشک شدن ناحیه در هوا برای جلوگیری از همولیز و کاهش سوزش ناشی از تماس سوزن با الکل و پوست ، نمونه گیری انجام شود.
2- لوله هایی که حاوی ماده ضد انعقاد خون هستند باید سریعا مخلوط شده (سرو ته ) شوند و جهت جلوگیری از همولیز نباید لوله ها خیلی مخلوط شوند .
3- در صورتی که خون داخل سرنگ نشود باید کمی سر سرنگ را جابه جا کرد تا دقیقا درون ورید برود.
4- در بیشتر موارد نمونه گیری دوباره در محل دیگری پیشنهاد میشود.
5- بعد از وارد شدن خون به سرنگ بیمار باید مشت خود را باز کرده تا نمونه گیری درست انجام شود
6- برای نمونه گیری قند خون باید از سطح داخل بند آخر انگشتان دست انجام شود.

سطح جانبی و نوک انگشتان مناسب نیست و ایجاد شکاف باید در عرض اثر انگشت باشد نه به موازات ،انگشتهای میانه و چهارم برای نمونه مناسبترند چون انگشت شست نبض دارد و اشاره حساستر و پوست آن سفت تر است و انگشت پنجم بدیل نازکی پوست مناسب نمیباشد.

7- از بتادین یا povidone –lodine برای ضد عفونی کردن استفاده نکنید . اگر مجبور به استفاده شدید باید پس از ضدعفونی کردن دوباره محل را با الکل پاک کنید. چون آلودگی خون با این محلول سبب بالا رفتن سطح پتاسیم و فسفر و اسید اوریک میشود.
8- برای نومنه گرفتن از اطفال باید از سر سوزن ظریف استفاده شود .
9- نمونه گیری از مرکز پاشنه پای نوزادان انجام نشود باعث صدمه زدن به اعصاب و تاندون ها و غضروف میشود.
10- از نوک انگشتان نوزاد نمونه نگیرید چون باعث صدمه به استخوان و عفونت دوگانگرن میشود
11- وقتی در یکبار نمونه گیری از لوله های مختلف استفاده شود.

بهتر است نمونه ی خون طبق این اولویت ها قرار بگیرد:

1- لوله کشت خون 2- لوله حاوی ضد انعقاد ،سیترات سدیم جهت آزمایشهای انعقادی
3- لوله جهت سرم یا بدون فعال کننده لخته یا بدون ژل
4- لوله حاوی هپارین همراه یا بدون جدا کننده پلاسما
5- لوله حاوی ضد انعقاد
edta 6- لوله های حاوی مهار کننده گلیکولیتیک
7- مرتب شدن نمونه گیری در لوله های دوم و سوم با توجه به اثر فعال کننده لخته یا ژل در لوله های پلاستیک جمع آوری سرم با آزمونهای انعقادی قرار گیرد

اگر از لوله شیشه ای استفاده شود بدون افزودنی جمع آوری لوله سرم ،میتواند قبل از لوله سیتراته انجام شود پس از نمونه گیری باید برچسب حاوی اطلاعات زیر لوله و ظروف حاوی نمونه الصاق گردد.
شامل: نام و نام خانوادگی، شناسایی تاریخ، زمان نمونه گیری، نام فرد خون گیرنده و بانک خون جهت تعیین گروه خونی و کراسماج ثبت گردد .

روشهای جلوگیری از هماتوم :

1- باید فقط از دیواره بالایی ورید سوراخ شود اگر سوزن از جدار زیری رگ عبور کند خون به بافت های اطراف نفوذ کرده و هماتوم میشود
2- قبل از خارج کردن سوزن بازوبند باز شود
3- از هماتوم نمونه گیری نشود
4- باید سوزن به سرنگ کاملا وصل شود تا حباب هوا وارد آن نشود
5- پیستون سرنگ باید به ارامی به عقب کشیده شود
6- نمونه هایی که در لوله های حاوی ماده ضد انعقاد ریخته شود باید به آرامی به جدار داخلی لوله منتقل شود .

در بیشتر آزمایشات ناشتا به آزمایشگاه بروید ،
ناشتایی: 12 ساعت قبل از نمونه گیری نباید آب و غذا خورده باشید، نباید ناشتایی از 16 ساعت بیشتر شود.

انواع آزمایشات:

آزمایش قند خون: 2 ساعت بعد از صبحانه : مدت زمان صبحانه بیشتر از 30 دقیقه باشد ، بعد از صبحانه آب نبات ،آدامس و شیرینی و قهوه نخورید ، نمونه گیری راس 2 ساعت پس از شروع صبحانه انجام شود ، نوشیدن آب اشکال ندارد .
تست تحمل گلوگز : 12 ساعت ناشتایی ، 3 روز قبل باید رژیم غذایی را رعایت کرد

آزمایش چربی: 12تا14 ساعت ناشتایی
آزمایش تری گلیسرید و کلسترول : 2 هفته قبل باید رژیم غذایی را رعایت کرد ، 24 ساعت پس از آزمایش از انجام ورزش سنگین خودداری نمایید، بهتر از وزن بدن 3 هفته قبل از آزمایش ثابت باشد
آزمایش انعقادی: اگر برای کنترل دوز دارو آزمایش انجام میشود باید نیم ساعت قبل از دریافت دوز وارفارین و هپارین انجام شوذد .

برای اطلاع و آشنایی بیشتر با نحوه خدمات مراقبت و نگهداری بیمار در منزل با ما تماس بگیرید.02122689398 | 09123039316 | 09122902569 | 02188851370

هورمون تیروئید : نمونه گیری قبل از مصرف دوز داروی روزانه باشد ، در صورت تغییر دوز مصرفی 2 هفته پس از مصرف دوز جدید برای انجام آزمایش اقدام شود.

آنتی ژن اختصاصی پروستات : برای تشخیص بزرگ شدن یا سرطان پروستات است از اواسط 40سالگی و سالی یکبار انجام شود ، یک هفته قبل از مراجعه نباید آزمایش پروستات و معاینه مقعد انجام نشده باشد.
48 ساعت قبل از آزمایش نباید انزال یا مقاربت داشته باشند، 48 ساعت قبل از آزمایش دوچرخه سواری نکنند.
پرولاکتین : 2 ساعت بعد از بیدار شدن از خواب به آرامی و کافی باشد ، استرس وجود نداشته باشد
تست مانتو: باید تزریق زیر جلدی انجام شود که نشان دهنده تماس با سل است 24 ساعت تا 72 ساعت بعداز تزریق نباید ناحیه نمونه گیری را خاراند یا از تماس با آب جلوگیری شود.
اوره تنفسی: برای بررسی عفونت فعال هلیکوباکتر پیلوری در معده انجام میشود ، 6 ساعت ناشتایی ،آنتی بیوتیک و بیسموت 4 هفته قبل از آزمایش مصرف شود ، یک هفته از مصرف آنتی اسد و سایمیتدین و رانیتیدین جلوگیری شود

انواع نمونه گیری برای آزمایش:

جمع آوری سواپ خلط: راههای عملی آن استنشاق روی بخار آب یا قرقره با آب نمک رقیق است ،محتویات دهان با آب معمولی چند بار شسته شود، خلط با سرفه عمیق خارج شود.

نمونه ادرار برای آزمایش: 8 ساعت در مثانه باقی بماند و تغلیظ شود تا 72 ساعت آنتی بیوتیک مصرف نشود. جمع کردن ادرار در افرادی که سوند ادراری دارند لازم است ابتدا سوند را از محل اتصال به لوله کیسه ادراری با یک پنس مسدود کرد و نیم تا یک ساعت بعد لوله کیسه ادرار را جدا کرده و محل اتصال را  با الکل تمیز کنید پس از خروج، مقدار ادرار باقی نمونه را در ظرف مخصوص ادرار جمع آوری کنید.
نمونه گیری از ادرار در نوزادان: از کیسه های استریل شده مخصوص جمع آوری ادرار استفاده شود که باید 45 دقیقه به مجرای ادرار وصل باشد بعد از جمع آوری 10تا 15 میلی لیتر کیسه از محل اتصال جدا شود.

جمع آوری نمونه مدفوع: باید یک هفته قبل از آزمایش از مصرف روغن کرچک و معدنی و بیسموت ، شربت منزیم، تنقیه باریم، ترکیبات ضد اسهال ، آنتی بیوتیک و مواد مورد استفاده در رادیوگرافی خودداری شود.
در سه نوبت انجام شود، سطح خارجی و برچسب نمونه باید آلوده نباشد، نمونه مدفوع نبابد با آب یا ادرار آلوده شود این آلودگی انگلهای فعال را از بین میبرد، در موارد اسهال خونی باید نمونه جمع شده سریعا به آزمایشگاه برده شود.
آزمایش اسپرم: 30روز قبل از آزمایش باید انزال یا مقاربت انجام شده باشد، نمونه گیری از طریق تحریک مصنوعی بهتر است و در مدت 10تا15 دقیقه با حفظ دمای 30تا35 درجه سانتی گراد به آزمایشگاه تحویل داده شود.

آخرین اخبار و مقالات طب 724