پمپ انفوزیون

انفوزیون

پمپ انفوزیون وسیله است که چکاندن داروهای مایع یا مواد مورد نیاز بدن را کنترل میکند. این وسیله در مسیر سرم در زمان سرم درمانی وارد میشود و با کمک آن میتوانیم مقدار انتقال مایعات را به روش کنترل‌شده بدن بیمار وارد کنیم. پمپ انفوزیون برای تزریق دارو در ساعت معین با حجم معین میباشد. تنظیم دستگاه بر حسب قطره در دقیقه یا میلیمتر در ساعت است که در حالت پایین بودن بر حسب gtt/min ودر حالت بالا بودن بر حسب ml/h است. پمپ‌های انفوزیون دارای ویژگی‌های مختلفی هستند که به پزشکان و پرستاران کمک می‌کند تا درمان بیمار را به طور دقیق نحوه تنظیم قطرات پمپ انفوزیون کنترل کنند. این ویژگی‌ها عبارتند از:

  • صفحه نمایش: صفحه نمایش پمپ انفوزیون اطلاعات مهمی مانند سرعت تزریق، حجم مایع تزریق شده، و زمان باقی مانده تا پایان تزریق را نمایش می‌دهد.
  • کلید‌های کنترل: کلید‌های کنترل پمپ انفوزیون به پزشکان و پرستاران اجازه می‌دهند تا سرعت تزریق را تنظیم کنند، زمان تزریق را تعیین کنند، و در صورت بروز مشکل، تزریق را متوقف کنند.
  • آلارم‌ها: پمپ‌های انفوزیون دارای آلارم‌هایی هستند که در صورت بروز مشکل، مانند انسداد خط انفوزیون یا کمبود مایع، به پزشکان و پرستاران هشدار می‌دهند.

این پمپ‌ها ابزاری ضروری برای مراقبت‌های پزشکی هستند که به حفظ سلامت و ایمنی بیماران کمک می‌کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پمپ انفوزیون شیمی درمانی، پمپ انفوزیون سرم، خرید پمپ انفوزیون و یا قیمت پمپ انفوزیون با مرکز خدمات در منزل طب 724 تماس بگیرید. ما با اعزام پزشک متخصص و پرستار مجرب در کمتر از یک ساعت در غرب تهران، شرق و اقصا نقاط تهران در روند بهبود بیماری ها در یاری شما هستیم.02122689398 | 09123039316 | 09122902569 | 02188851370

کلید volom: حجمی که باید در طی تزریق انجام شود را مشخص میکند و بر اساس cc است.
Purge: در تزریق فشاری push حجم کمی از دارو استفاده میشود. این پمپ جهت تزریق برنامه ریزی شده ی سیالات به بدن بیمار است که با استفاده از ست سرم و میکروست ها تزریق انجام میشود.

وظیفه این دستگاه :

تنظیم و نمایش میزان سرم تزریقی به سیاهرگ است که از چند سی سی تا چند لیتر تزریق میکند عملکرد آن بصورت حجمی و قطره شمار است. انواع دستگاه پمپ انفوزیون بصورت تک کانالی و چند کانالی است که در یک زمان میتوانند از طریق 2 یا تعداد بیشتر ست سرم تزریق را انجام دهند. شیوه جریان مایع و حجم مورد نیاز از روی دستگاه تنظیم میشود ،دنده ها و غلطکها بر اساس سرعت تنظیم میشوند و حرکت میکنند.
پمپ انفوزیون تزریق و لوستریک مقدار فشار مایع را مانیتور میکند که نتیجه آن کنترل کردن فشار مایع تزریقی و جلوگیری از آسیب رسیدن به رگ بیمار است در موقع افزایش احتمالی بیش از حد فشار تزریق انجام شده با زیاد شدن بیش از حد فشار آلارم بسته و تیوب تزریق انسداد میابد و کاربر آگاه میشود.

برای کسب اطلاع از خدمات مراقبت و نگهداری از بیمار در بیمارستان به این لینک مراجعه کنید.

حجمی: مثل پمپ گردش دیالیز است که با بررسی ثابت بودن قطر ست سرم مقدار حجم داخل ست سرم را اندازه گیری میکند و به بیمار تزریق میکند پس دقت تزریق دستگاه بستگی به قطر ست سرم مورد نظر دارد.
قطره شمار: با شمارش تعداد قطرات بوسیله چشم الکترونیکی اندازه حجم قابل تزریق را محاسبه میکنند که هر 60 قطر در این ست باید با 1 ccl برابر باشد در ماکروسات ها 15تا 20 قطره برابر این حجم است. دقت در این پمپ ها این است که هر چند قطره برابر 1cc است . در دستگاهای انفیژیون پمپ باید به انسداد دقت کنند و در صورتی که 50تا 100 میکرولیتر هوا در ست تزریق باشد تزریق را قطع کنند .

پمپ انفوزیون

دستگاههای ولیومتریک داری شرایط زیر هستند:

1- دقت بالا : که میتواند برای بی حسی اپیدورال پیوسته نظیر داروهای قلبی-عروقی ،تزریق خون، شیمی درمانی ، سرم درمانی و اطفال استفاده کرد
2- استفاده از آنها راحت است، تنها مشکل این دستگاها گران بودن آن است.

قابلیت پمپ انفوزیون:

Blous: خاصیتش این است که در موقع تزریق حجم کوچک از دارو را با سرعت زیاد و با فشار به بیمار تزریق میکنند.
تنظیم سرعت تزریق: حجم و دوز نهایی دارو با دستگاه تعیین میشود که وقتی حجم مورد نیاز تزریق شود دستگاه متوقف میشود، اگر تزریق به هر دلیلی قطع شود برای جلوگیری ازانسداد سرسوزن و بسته شدن رگ مقدار کمی دارو به بیمار با سرعت بسیار کم تزریق میشود .
آلارم: بیشتر این پمپها در مواقع اضطراری شروع به آلارم میکنند که موارد آلارم عبارت است از: وجود حباب در مسیر تزریق، تمام شدن دارو، بالا رفتن فشار تزریق.
کنترل کردن فشار در سیستم: پمپها میتوانند لحظه به لحظه فشار تزریق را اندازه بگیرند که از طریق کنترل جریان پمپ میتوان فشار تزریق را تنظیم کرد .

چگونه از وجود هوا در مسیر تزریق مطلع شویم؟

1-تراسندیوسرهای نوری در تشخیص حباب هوا استفاده میشوند اما ست های سرم رنگی و داروهای رنگی قابل استفاده نیستند.
2- ترانسدیوسرهای اولتراسونیک که دقت بالا دارند اما به رنگ دارو وابسته نیستند.

آشکار ساز قطره

از سنسورهای نوری استفاده میشود.
عملکرد piggyback: دستگاه را قادر میکند دو تزریق با دو مقدار و دو سرعت متفاوت داشته باشد که با پایان یافتن حالت اول حالت دوم شروع میشود و در پایان آلارم میزند.

پمپ تزریق سرنگ:

در ccu وicu بعد از عمل جراحی مواردی پیش می اید که یک ماده موثر باید برای مدت دمشخص وارد خون بیمار شود که دقت در نرخ تنظیم و منظم بودن اهمیت دارد که از پمپ تزریق سرنگ استفاده میشود بیشتر در مراقبتهای قلبی کاربرد دارد چون قطر داخلی سرنگ پابت است با تنظیم کردن سرعت خطی حرکت پیستون سرنگ میتواند سرعت تزریق را کنترل کند ، این دستگاها برای تزریق دارو در حجم کاربرد دارد و از سرنگ 5تا50 سی سی استفاده میشود.
دقت cc/hr بمقدار 1 درصد است که داروها در آن کمتر رقیق میشوند که یک مزیت است اگر بتوان دارو را در حجم کم بدون آنکه دقت دستگاه بهم بریزد تزریق کرد و تاثیر زیادی روی کیفیت درمان دارد که در ccu و بخشهای قلبی بیشتر از پمپ سرنگ استفاده میشود .

بخش های پمپ سرنگ:

پمپ سرنگ شامل بخش مکانیکی و الکتریکی است.
مکانیکی: یک پمپ است که با جلو بردن پیستون رنگ مایع با مقداری که تنظیم شده
تزریق میشود این قسمت وظیفه دارد حرکت چرخشی موتور را به حرکت خطی ست
فشار دادن پیستون بسمت جلو تبدیل کند.
الکتریکی: بر اساس اطلاعات نرخ تزریق درخواستی تنظیم میشود و از طریق پالسهای
الکتریکی مشخص به درایو موتور پله ای فرستاده میشود.
الارم های شایع در پمپ سرنگ عبارتند از:
xmin: یعنی تا x دقیقه دیگر تزریق تمام میشود و مقدار x بیشتر از 5 نباشد ،
occlnsion: گرفتگی آلارم ،
nomain : نشان دادن قطع برق در طول تزریق

 

آخرین اخبار و مقالات طب 724